تهران، سعادت آباد، میدان کاج، سرو غربی، نرسیده به چهارراه شهرداری، پلاک 45​​​​​​​ طبقه دوم

En
Ar

|​​​​​​​

تماس با ما
دکتر طاهری اعظم

جراحی فیوژن یا جراحی "حرکت ممنوع"!

به جراحی فیوژن یا هم جوشی مفصل، آرترودسیس (arthrodesis) نیز گفته میشود. در این جراحی مفصل در محل خود ثابت میشود و استخوان منتهی به مفصل میتواند به رشد خود ادامه دهد. بعد از این جراحی بهبودی چشمگیری در درد مفصل حاصل میشود، اما مفصل قابلیت حرکت و خم شدن خود را از دست میدهد.

جراحی فیوژن نیز مانند جراحی تعویض مفصل برای درمان آرتروزهای شدید انجام میشود. در برخی بیماران جراحی فیوژن به جراحی تعویض مفصل ترجیح داده میشود. برای مثال در بیمارانی که به دلایل مختلف با جراحی تعویض مفصل مشکل دارند. همچنین در بیمارانی که جوان و فعالتر هستند و امکان فرسودگی مفصل تعویض شده در آنها زیاد است.

یکی از عوارض این جراحی افزایش سائیدگی مفاصل مجاور است، زیرا به خاطر بیحرکتی مفصل جراحی شده، مفاصل مجاور باید بیشتر از قبل کار کنند.

جوش نخوردن مفصل جراحی شده عارضه دیگری است که ممکن است بعد از جراحی فیوژن ایجاد شود. قبل از جراحی فیوژن باید این آگاهی به بیمار داده شود که مفصل جراحی شده دیگر قادر نیست حرکت کند.

جراحی فیوژن مفصل هیپ

در جراحی فیوژن مفصل هیپ، سر استخوان ران روی استخوان لگن ثابت میشود و جوش میخورد. در بیماران جوانی که ستون فقرات و مفاصل مجاور مفصل هیپ در آنها سالم است جراحی فیوژن انجام میشود. علاوه براین به بیمارانی که جراحی تعویض مفصل در آنها با موفقیت همراه نبوده است نیز جراحی فیوژن پیشنهاد میشود.

زیرا در برخی از این بیماران انجام جراحی تعویض مجدد و قرار دادن ایمپلنت های جدید غیرممکن است. البته در چنین مواردی جراحی فیوژن هیپ نیز دشوار خواهد بود. امروزه با پیشرفت های حاصل شده در جراحی کامل تعویض مفصل، جراحی فیوژن هیپ تنها در موارد استثنا انجام میشود.

در این جراحی تمام سطوح مفصلی به سطح استخوان وصل و با استفاده از صفحات و پیچهای خاصی ثابت میشوند. بهبودی بعد از جراحی نیز با گذشت 12 هفته به تدریج ایجاد میشود. بعد از جراحی فیوژن درد بیمار بهطور کامل از بین میرود. از آنجایی که مفصل ران در محل خود ثابت و پایدار شده است شخص میتواند فعالیت های سنگین بدنی را انجام دهد.

موفقیت این جراحی درآقایان بیشتر از خانم ها است. در برخی بیماران بعد از جراحی فیوژن هیپ، دردهایی در کمر، زانو و مفصل ران دیگر ایجاد میشود. نتایج بستگی به محلی دارد که مفصل هیپ در آن ثابت شده است. اگر استخوان ران به صورت خیلی خم و یا کاملاً راست به استخوان لگن جوش بخورد احتمال دارد بیمار به مرور کمردرد پیدا کند.

 

جراحی تعویض مفصل هیپ بعد از فیوژن

بیمارانی که جراحی فیوژن هیپ انجام داده اند، گاهی دچار مشکلاتی مانند کمردرد، زانودرد یا درد در مفصل هیپ دیگر میشوند و یا به خاطر بی حرکتی مفصل ران احساس ناراحتی میکنند. برای برطرف کردن این مشکلات، انجام جراحی تعویض مفصل لگن بعد از جراحی فیوژن هیپ امکان پذیر است. جراحی تعویض مفصل در این بیماران نسبت به بیماران عادی مهارت بیشتری نیاز دارد. جراح باید از تمام تجربیات خود استفاده کند تا نتیجه دلخواه حاصل شود و مفصل تعویض شده حرکت طبیعی داشته باشد.

منابع

  • http://ard.bmj.com/content/56/8/455.full http://www.hipsforyou.com/hipfusion.php
  • http://orthopedics.about.com/od/arthritistreatment/g/arthrodesis.htm
۵
از ۵
۳۷ مشارکت کننده

نوشته‌های ویژه

آخرین نوشته‌ها