تهران، سعادت آباد، میدان کاج، سرو غربی، نرسیده به چهارراه شهرداری، پلاک 45​​​​​​​ طبقه دوم

En
Ar

|​​​​​​​

تماس با ما

شایع ترین دلایل آسیب مفصل لگن 

  • آرتروز: آرتروز مفاصل شایع ترین دلیل درد مزمن لگن است که معمولا در افراد بالای 50 سال یا افرادی با سابقه خانوادگی آرتروز اتفاق می افتد. در این حالت غضروف استخوان لگن از بین رفته و درد و سفتی در مفصل هیپ، حین ساییده شدن استخوان های لگن ایجاد می شود.

  • بیماری های مادرزادی لگن: بعضی از کودکان و نوزادان به طور مادرزادی مشکلات لگن دارند. گر چه اغلب طی دوران کودکی این حالت درمان می شود اما گاهی لگن به طور طبیعی و نرمال رشد نمی کند و مفصل لگن را تحت تاثیر قرار می دهد که این امر باعث بروز آرتروز در دوران بعدی زندگی می شود.
    ​​​​​​​
  • آرتریت پس از سانحه: به دنبال آسیب های ورزشی جدی، تصادف و شکستگی ها، ممکن است مفصل لگن آسیب ببیند که طی زمان موجب درد و ساییدگی لگن می شود.

تعویض مفصل لگن 

جراحی تعویض مفصل لگن

بهترین جراح برای تعویض مفصل ران | جراحی زیر نظر بهترین پزشک

برای تعویض مفصل ران و لگن از نوعی ایمپلنت (پروتز) استفاده می‌شود دارای انواع متعددی است. هر نوع ایمپلنتی از یک متریال خاص مانند فلزات قوی، سرامیک و پلاستیک ساخته می‌شوند. باید بدانید تمام انواع ایمپلنت‌های مفصل ران، در دو قطعه سر و استابولار مشترک هستند. قطعه سر معمولا از جنس سرامیک یا فلزات قوی جلا دیده ساخته می‌شوند. باید بدانید که قطعه استابولار همان بخش کاسه‌ای است که جنس آن معمولا سرامیک، پلاستیک یا فلزی بوده که یک پوسته خارجی فلزی دارد.
دکتر افشین طاهری اعظم به عنوان بهترین جراح تعویض مفصل ران، در زمینه ایمپلنت مفصل لگن و ران مهارت بسیار بالایی دارد. ایشان فوق تخصص ارتوپدی و جراح مفصل لگن، ران و زانو هستند و در این زمینه دارای سابقه بسیار و تجربه زیادی هستند. باید بدانید روش‌های مختلفی برای تثبیت ایمپلنت مفصل ران وجود دارد که پزشک متخصص با توجه به وخامت وضعیت مفصل، روش مناسب را انتخاب می‌کند.
از جمله روش‌های تثبیت ایمپلنت مفصل ران و لگن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

● ​​​​​​​تکنیک پرس فیت (Press-fit): در این روش، جراح قطعات ایمپلنت را بدون سیمان ارتوپدی و تنها با وارد کردن فشار در ناحیه مفصل قرار می‌دهد. سپس با رشد سلول‌های استخوانی در اطراف قطعات، ایمپلنت تثبیت می‌شود
● تثبیت با استفاده از سیمان: جراح در این روش از سیمان مخصوص ارتوپدی برای تثبیت قطعات ایمپلنت در ناحیه مفصل استفاده می‌کند
● روش هیبرید (Hybrid Fixation): گاهی لازم است که برای تثبیت قطعات ایمپلنت از هر دو روش پرس فیت و سیمان ارتوپدی استفاده شود. به این معنی که پایه ایمپلنت با استفاده از سیمان ارتوپدی و بخش کاسه ایمپلنت به روش پرس فیت تثبیت می‌شود
● روش هیبرید معکوس (Reverse Hybrid): این روش همان روش هیبرید است که به صورت برعکس انجام می‌شود. یعنی پایه ایمپلنت با روش پرس فیت و کاسه با استفاده از سیمان ارتوپدی تثبیت خواهد شد.

روش‌های تثبیت ایمپلنت‌ها توسط بهترین جراح تعویض مفصل ران

با مراجعه به بهترین جراح تعویض مفصل ران  و لگن، درد مزمن مفصل لگن بیمار قطع شده و شخص می‌تواند به روال عادی زندگی خود بازگردد. به طور کلی تعویض مفصل ران و لگن و قرار دادن ایمپلنت تاثیر بسیار زیادی در درمان درد مزمن ناحیه و ران و لگن دارد. در عمل تعویض مفصل ران که به آن آرتروپلاستی گفته می‌شود، بخش‌های آسیب‌دیده مفصل توسط جراح با یک ایمپلنت تعویض می‌شوند. باید بدانید که ایمپلنت از قطعاتی مانند پایه، گوی، قطعه پلی‌اتیلنی و کاسه استابولار تشکیل شده است.
فرایند آرتروپلاستی و مراحل قرار دادن ایمپلنت در داخل مفصل به ترتیب زیر انجام می‌شوند:

● ابتدا جراح سر آسیب‌دیده استخوان ران را برش می‌زند و سپس با استفاده از سیمان ارتوپدی یا روش پرس فیت پایه را در بخش سر استخوان قرار می‌دهد
● در مرحله بعد قطعه گوی را که معمولا از جنس سرامیک یا فلزی است بر روی بخش بالایی پایه قرار می‌دهد. به این ترتیب گوی جایگزین سر آسیب‌دیده استخوان ران می‌شود
● جراح در مرحله بعدی غضروفی که سطح کاسه مفصل ران را می‌پوشاند را از استابولوم خارج می‌کند. سپس یک کاسه فلزی را با استفاده از سیمان ارتوپدی یا روش پرس فیت در جای غضروف قرار داده و تثبیت می‌کند
● در مرحله آخر جراح سطحی پلاستیکی، سرامیکی یا فلزی را در میان گوی و کاسه جدید قرار می‌دهد تا گوی و کاسه بدون اصطکاک با یکدیگر بتوانند بر روی هم حرکت کنند

فرایند قرار دادن قطعات ایمپلنت در مفصل

طول عمر پروتز یا ایمپلنت مفصل ران (لگن)

پروتزهایی که دکتر طاهری اعظم برای بیماران خود مورد استفاده قرار می‌دهند از بهترین برندهای دنیا هستند و طول عمری در حدود 30 سال و بیشتر دارند و از پایداری و مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند.

هزینه تعویض مفصل ران (لگن)

هزینه جراحی تعویض مفصل لگن (مفصل ران) بسته به شدت تخریب، نوع و تیپ دررفتگی بیمار، تیم جراحی، نوع پروتز و .... دارد که پس از تست و بررسی بیمار توسط دکتر مشخص خواهد گردید.

چه زمانی باید به بهترین جراح برای تعویض لگن مراجعه کرد؟

زمانی که شما در ناحیه مفصل ران و لگن یا کشاله ران احساس درد می‌کنید، ممکن است نتوانید کارهای روزمره خود را انجام دهید. بنابراین بهتر است به یک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید تا دلیل بروز این درد در مفصل ران خود را بشناسید. در برخی از مواقع این احتمال وجود دارد که پزشک به شما پیشنهاد دهد برای درمان این درد مزمن، عمل تعویض مفصل انجام دهید. اما سوال اصلی این است که در چه صورتی عمل تعویض مفصل ران و لگن ضروری است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که به دلایل متعددی ممکن است مجبور شوید به بهترین جراح برای تعویض مفصل ران مراجعه کنید.

​​​​​​​شرایطی که بیمار را مجبور به عمل تعویض مفصل ران و لگن می‌کند، عبارتند از:

● زمانی که درد در ناحیه مفصل ران انجام فعالیت‌های روزانه مانند راه رفتن و خم شدن را برای بیمار دشوار کند
● در صورتی که بیمار درد مفصل را هنگام خوابیدن در شب یا روز احساس کند
● در صورتی که مفصل ران خشک شده و حرکت دادن یا بلند کردن پا با محدودیت همراه باشد
● زمانی که مصرف داروهای مسکن و ضد التهاب، فیزیوتراپی یا استفاده از ابزارهایی مانند عصا در بهبود درد مفصل موثر نباشند

بیمار چگونه می‌تواند شدت درد مفصل ران و لگن را ارزیابی کند؟

افرادی که با درد مزمن مفصل ران و لگن مواجه می‌شوند، طبیعتا به دنبال راهی خواهند بود که درد خود را کاهش دهند. چرا که احساس درد در این ناحیه به شدت افراد را کلافه کرده و آن‌ها را از انجام کارهای روزانه باز می‌دارد. بنابراین قبل از مراجعه به متخصص ارتوپدی بهتر است که این افراد شدت درد خود را ارزیابی کرده و تا حد ممکن درد خود را درمان کنند. به این ترتیب بیماری شناخت بهتری از درد خود پیدا کرده و به شکل موثری می‌تواند به کاهش درد خود بپردازند.

برای ارزیابی درد مفصل ران و لگن لازم است که بیمار موارد زیر را در نظر بگیرد:

● مدت‌زمان احساس درد؛ به عنوان مثال تعداد روزهایی که بیمار در هفته احساس درد دارد
● اختلال در خواب به دلیل درد مفصل
● عدم تاثیر داروی مسکن بر بهبودی درد مفصل
● دشواری انجام کارهای روزانه
● دشواری در راه رفتن


بیمار باید تمام این موارد را بررسی کرده و گزارشی از وضعیت خود تهیه کند. اگر حتی یکی از مشکلات مطرح شده را داشته باشد، باید به بهترین جراح برای تعویض مفصل ران مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرد. درد مزمن مفصل را باید جدی گرفت؛ چرا که هرچه دیرتر به پزشک مراجعه شود، وضعیت آن وخیم‌تر شده و درمان آن دشوارتر خواهد شد. دکتر افشین طاهری اعظم یکی از برترین متخصصان ارتوپدی در ایران است که می‌تواند در این زمینه به شما کمک کرده و راه‌های درمانی مفیدی را پیشنهاد دهد.​​​​​​​

فرایند معاینه مفصل ران و لگن توسط بهترین جراح برای تعویض مفصل لگن

ابتدا باید با تحقیقات گسترده، بهترین جراح برای تعویض مفصل ران را پیدا کرده و به او مراجعه کنید. پزشک ابتدا وضعیت کلی سلامتی شما را بررسی کرده و تلاش می‌کند اطلاعات مفیدی از میزان درد مفصل ران و تاثیر آن برای فعالیت روزانه شما به دست آورد. سپس به معاینه فیزیکی برای ارزیابی قدرت، راستا و گستره حرکتی مفصل ران شما می‌پردازد. در مرحله بعدی، متخصص ارتوپدی از ناحیه مفصل شما به‌وسیله پرتوی ایکس تصویربرداری می‌کند. به این ترتیب می‌تواند به طور دقیق میزان آسیب‌دیدگی مفصل لگن شما را بررسی کرده و اقدامات لازم را برای درمان شما انجام دهد.

ابتدا باید با تحقیقات گسترده، بهترین جراح برای تعویض مفصل ران را پیدا کرده و به او مراجعه کنید. پزشک ابتدا وضعیت کلی سلامتی شما را بررسی کرده و تلاش می‌کند اطلاعات مفیدی از میزان درد مفصل ران و تاثیر آن برای فعالیت روزانه شما به دست آورد. سپس به معاینه فیزیکی برای ارزیابی قدرت، راستا و گستره حرکتی مفصل ران شما می‌پردازد. در مرحله بعدی، متخصص ارتوپدی از ناحیه مفصل شما به‌وسیله پرتوی ایکس تصویربرداری می‌کند. به این ترتیب می‌تواند به طور دقیق میزان آسیب‌دیدگی مفصل لگن شما را بررسی کرده و اقدامات لازم را برای درمان شما انجام دهد.

اقدامات لازم به‌منظور آماده شدن برای جراحی مفصل ران

برای اینکه عمل تعویض مفصل ران موفقی داشته باشید بهتر است که اقداماتی را به‌منظور آمادگی بیشتر برای این عمل انجام دهید. بهترین زمان برای شروع انجام این اقدامات چند هفته قبل از عمل جراحی است. اگر به بهترین جراح برای تعویض مفصل ران مراجعه کنید، این متخصص به شما خواهد گفت که انجام چه اقداماتی ضروری خواهد بود.

● اقداماتی که ممکن است جراح ارتوپدی از شما بخواهد قبل از عمل جراحی انجام دهید، عبارتند از:
● استفاده از رژیم‌های غذایی و اضافه کردن برخی از مکمل‌های غذایی به این رژیم‌ها
● قطع کردن مصرف برخی از دارو به‌منظور اثر نگذاشتن روی فرایند عمل جراحی
● معرفی شما به یک فیزیوتراپ حرفه‌ای برای انجام حرکات ورزشی به‌منظور تقویت مفصل لگن و ران


بهتر است قبل از عمل جراحی شما و همراهتان در طول زمان بستری شدن، اطلاعات کافی درباره اقدامات لازم در مدت بستری به دست آورید. به عنوان مثال وسایل یا تعداد همراهانی که می‌توانید در طول بستری داشته باشید، از جمله این اطلاعات هستند.

فرایند آمادگی برای جراحی مفصل ران زیر نظر بهترین جراح

پزشک جراح شما اقدامات متعددی را به‌منظور آمادگی برای عمل تعویض مفصل ران توصیه خواهد کرد. این اقدامات فرایند جراحی را تسهیل می‌کنند و بهتر است که آن‌ها را انجام دهید. دکتر طاهری اعظم به عنوان بهترین جراح برای تعویض مفصل ران در ایران و آسیا انجام این اقدامات همراه شما بوده و مشاوره مفیدی خواهد داد. باید بدانید که اولین اقدام انجام معاینه جسمانی توسط یک پزشک متخصص است. در واقع جراح باید مطمئن شود که عمل تعویض مفصل خطری برای شما نداشته باشد.

از جمله سایر اقدامات قبل از عمل جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

● انجام تست‌هایی مانند نوار قلب، نمونه‌گیری ادرار، نمونه‌گیری خون و تصویربرداری پرتو ایکس
● اطمینان از عدم وجود عفونت یا علائم حساسیت روی پوست
● اهدای خون برای نگهداری و تزریق دوباره آن به خود شما پس از عمل در صورت نیاز
● تهیه لیست داروهایی مصرفی خود برای تعیین زمان قطع کردن مصرف آن‌ها قبل از عمل جراحی
● کاهش وزن به‌منظور کاهش خطرات احتمالی در حین عمل و کاهش فشار به مفصل ران جدید
● ارزیابی دندان‌ها و انجام امور مربوط به دندانپزشکی به طور کامل قبل از عمل به‌منظور اطمینان از عدم وجود عفونت یا باکتری در دهان
● ارزیابی ادرار برای اطمینان از عدم ابتلا به عفونت ادرار و درمان آن در صورت وجود
● برنامه‌ریزی برای دوره ریکاوری پس از عمل

مراحل انجام عمل جراحی مفصل ران زیر نظر بهترین جراح

پس از اینکه بهترین جراح تعویض مفصل ران را پیدا کرده و تصمیم به انجام عمل جراحی گرفتید، پزشک به شما زمان جراحی را اعلام می‌کند. شما باید یک روز قبل از عمل به بیمارستان مراجعه کرده و بستری بشوید. زمانی که وارد اتاق عمل بشوید، پزشک جراح شما تعیین می‌کند که به چه روشی بیهوش شده و برای عمل جراحی آماده شوید. باید بدانید که چندین روش برای بیهوشی وجود دارد که پزشک پس از ارزیابی وضعیت جسمانی شما روش مناسب را انتخاب می‌کند.

از جمله روش‌های بیهوشی در اتاق عمل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

● بیهوشی عمومی (General Anesthesia) که با آن بیمار کاملا بیهوش شده و به خواب می‌رود
● بیهوشی موضعی (Local Anesthesia)
● بیهوشی نخاعی یا اپیدورال (Spinal or Epidural Anesthesia)
● انسداد منطقه‌ای اعصاب (Regional Nerve Block Anesthesia)


به غیر از بیهوشی عمومی، در سایر روش‌های بیهوشی، شما به خواب نمی‌روید و تنها ناحیه کمر به پایین شما بی‌حس خواهد شد. دکتر طاهری اعظم با همکاری تیم بیهوشی حرفه‌ای خود و استفاده از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های انجام بیهوشی، بهترین نوع بیهوشی را طبق وضعیت شما انتخاب می‌کند. پس از اینکه شما کاملا بیهوش شده یا از ناحیه کمر به پایین بی‌حس شدید، فرایند عمل جراحی آغاز می‌شود. در طول این عمل جراحی، پزشک جراح فرایند خارج کردن غضروف و استخوان آسیب‌دیده و تثبیت ایمپلنت را انجام خواهد داد.

دوره نقاهت پس از تعویض مفصل ران

در واقع بیمار روز بعد از جراحی با نظر پزشک مرخص گشته و شروع به راه رفتن خواهد کرد. پس جای نگرانی از بابت دوره نقاهت وجود ندارد.

روش‌های جراحی مفصل ران و لگن را بشناسید

جراحی مفصل ران و لگن به دو روش انجام می‌شود؛ باید اشاره کرد که این روش‌ها در واقع نوع برش‌های لازم برای انجام عمل جراحی هستند. روش رایج جراحی در واقع روش خلفی - جانبی (Posterior-Lateral Approach) است که در آن عضلات برش داده می‌شوند تا جراح به مفصل و استخوان دسترسی پیدا کند. باید بدانید که در این روش جراحت زیادی در بدن بیمار ایجاد خواهد شد. روش دیگر جراحی روش قدامی (Anterior Approach) است که کاملا با روش خلفی - جانبی تفاوت دارد. در روش قدامی عضلات برش داده نمی‌شوند، بلکه تنها کنار زده می‌شوند تا حین جراحی میزان جراحت در بدن بیمار کاهش پیدا کند.

جراحی مفصل ران به روش قدامی چه مزایایی دارد؟

مهم‌ترین مزیت روش قدامی جراحی این است که جراحت کمتری در بدن بیمار ایجاد می‌کند و باعث تسریع فرایند ریکاوری خواهد شد. به عبارتی دیگر هر چه میزان جراحت در حین عمل جراحی کمتر باشد، روند ریکاوری سریع طی می‌شود. باید اشاره کرد که بهترین جراحان برای تعویض مفصل ران و لگن بیشتر از روش قدامی استفاده می‌کنند.

از جمله سایر مزایای جراحی به روش قدامی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

● دوره نقاهت دارای محدودیت‌های کمتری خواهد بود
● بیمار در دوره ریکاوری درد کمتری داشته و توانایی حرکتی بیشتر خواهد داشت
● مدت‌زمان بستری شدن در بیمارستان پس از عمل جراحی کاهش پیدا می‌کند


در مدت بستری پس از جراحی، پزشک جراح یک برنامه توان‌بخشی برای شما تدارک می‌بیند که باید آن را به کمک یک فیزیوتراپ انجام دهید. یکی از آیتم‌های این برنامه انجام تمرینات ایزومتریک به صورت نشسته است. در این تمرینات عضلات شما بدون تکان دادن منقبض می‌شوند. از جمله سایر تمرینات می‌توان به حرکت دادن مفصل مچ پا و مفاصل دیگر و راه رفتن با استفاده از عصا یا واکر اشاره کرد.

بهترین جراح برای تعویض مفصل ران به‌منظور عمل جراحی به روش قدامی از ابزار و وسایل خاصی استفاده می‌کند. این ابزار و وسایل شامل میز جراحی ارتوپدی (Orthopaedic Table) و دستگاه تصویربرداری پرتو ایکس C شکل می‌شوند. باید بدانید که میز جراحی ارتوپدی امکان دسترسی مناسب به مفصل ران و لگن را فراهم می‌کند. همچنین باعث می‌شود که جراح متخصص ارتوپدی به‌راحتی بتواند عمل جای‌گذاری و تثبیت ایمپلنت را انجام دهد.

جراح با استفاده از دستگاه تصویربرداری پرتو ایکس در حین انجام عمل مطمئن می‌شود که ایمپلنت به‌درستی در جای خود قرار گرفته است. اگر جراح در حین عمل جراحی این کار را انجام ندهد، باید دوباره عمل جراحی را انجام داده و ایمپلنت را مجددا جای‌گذاری کند. باید بدانید جراحی مجدد به ضرر بیمار است؛ چرا که میزان جراحت بدن او افزایش پیدا کرده و در نتیجه ریکاوری او طولانی‌تر خواهد شد.

فناوری پیشرفته مورد استفاده در روش قدامی برای جراحی مفصل ران

فرایند ریکاوری پس از تعویض مفصل ران زیر نظر بهترین جراح

بهترین جراح برای تعویض مفصل ران با ارائه یک برنامه توانبخشی به شما کمک می‌کند تا دوره ریکاوری خود را به شکل موفقیت‌آمیزی طی کنید. این جراح برنامه توان‌بخشی را با هدف تقویت عضلات، حفظ مفصل جدید، افزایش گستره حرکتی مفصل و بازگشت به روند عادی زندگی تدوین می‌کند. شما باید در دوره ریکاوری صبور بوده و به برنامه توان‌بخشی خود پایبند باشید. مدت‌زمان ریکاوری برای هر فرد متفاوت است و به پارامترهایی مانند سلامت جسمی، شرایط خاص بیمار و فرایند توان‌بخشی بستگی دارد.

به طور معمول سه تا شش ماه طول می‌کشد تا فرایند ریکاوری کامل شود. البته ممکن است با توجه به وضعیت بیمار، پزشک جراح کمتر از این مدت، آمادگی بیمار برای انجام کارهای روزانه را تشخیص دهد. اگر به بهترین جراح برای تعویض مفصل ران مراجعه کنید، برای همیشه از شر درد مزمن ناحیه لگن و ران خلاص می‌شوید. البته این در صورتی است که مراحل ریکاوری را با موفقیت پشت سر بگذارید.

ریکاوری پس از عمل جراحی در سه مرحله انجام می‌شود که عبارتند از:

● مراقبت از زخم
● انتخاب یک رژیم غذایی متعادل
● انجام فعالیت و تحرک برای توان‌بخشی


جراح متخصص ارتوپدی پس از انجام عمل ناحیه برش خورده را با بخیه می‌بندند؛ این بخیه‌ها می‌توانند از زیر یا روی پوست بسته شوند. معمولا دو هفته پس از انجام جراحی، پزشک جراح بخیه‌ها را می‌کشد. شما باید تا قبل از باز شدن پانسمان و خشک شدن، زخم را مرطوب نکنید. از سوی دیگر، در دوره ریکاوری ممکن است اشتهای شما کاهش پیدا کند، از همین رو باید یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید. به این ترتیب می‌توانید آهن مورد نیاز بدن برای ترمیم زخم و بافت مفصل را تامین کنید. شما می‌توانید با پزشک جراح خود مشورت کرده و با صلاحدید او مراحل ریکاوری را در منزل و زیر نظر فیزیوتراپ انجام دهید.

دکتر افشین طاهری اعظم؛ بهترین جراح برای تعویض مفصل ران و لگن

اگر به دنبال بهترین جراح برای تعویض مفصل ران هستید، دکتر افشین طاهری اعظم گزینه‌ای عالی برای شما خواهد بود. دکتر طاهری اعظم یکی از برترین متخصصین ارتوپدی و جراح لگن و زانو است که به عنوان دانشیار در دانشگاه علوم پزشکی نیز فعالیت می‌کند. ایشان در سال 1383 بورد تخصصی خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت کرد. همچنین از سال 1387 تا 1395 در دوره فلوشیپ آرتروپلاستی و جراحی تعویض مجدد لگن و زانو در برخی از برترین دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی حضور داشته است.
اگر با مشکلات و درد در ناحیه مفصل لگن، مفصل ران، کشاله ران و زانو خود روبه‌رو هستید، دکتر افشین طاهری اعظم بهترین جراح برای تعویض مفصل لگن و زانوی شما است.