طول عمر پروتز لگن (پروتز مفصل ران) چند سال است؟
اگر ایمپلنت یا پروتز مفصل ران (مفصل لگن) از برندهای درجه یک جهانی و باکیفیت باشد و توسط جراح باتجربه و ماهر هم کارگذاری شود، طول عمر پروتز لگن میتواند به سه دهه (30 سال) برسد. بدون اینکه مشکلی برای بیمار ایجاد کند.
برعکس این قضیه هم صادق است، یعنی اگر پروتز باکیفیت نباشد و توسط جراح باتجربه و ماهر کارگذاری نشود، عمری بیشتر از 5 یا 10 سال ندارند و شاید هم در همان سال اول دچار تخریب شوند و مشکلات شدیدی را برای بیمار ایجاد کنند.
چرا باید نزد جراح باتجربه و ماهر تعویض مفصل لگن شویم؟
- استفاده از بروزترین و جدیدترین متدهای تعویض مفصل دنیا در بیمار با کمترین درد بعد جراحی.
- طول عمر پروتز و مفصل مصنوعی بسیار افزایش پیدا خواهد کرد.
- عوارض پس از جراحی به صفر نزدیک است.
- بیمار تا سالیان سال از بابت درد، محدودیت، لنگش و ... راحت خواهد بود.
- نیاز به تعویض مجدد مفصل ران بدلیل عوارضها پس از مدت کوتاهی نخواهد بود.
- ریکاوری بسیار سریع بیمار پس از جراحی و بازگشت زودهنگام به زندگی نرمال بدون محدودیت.
- تیم جراحی قوی با بهترین تجهیزات جراحی و کمترین میزان عفونت و ...
بهترین سن برای جراحی تعویض مفصل لگن چه سنی است؟
با پیشرفت علم پزشکی و استفاده از تکنیکهای جدید جراحی و همزمان کیفیت بسیار بالای پروتزهای لگن، این جراحی محدودیت سنی ندارد. یعنی افراد از سن 14 سال (با توجه به بسته شدن صفحه رشد) تا سن 90 سالگی میتوانند این جراحی را با موفقیت بسیار بالایی انجام دهند.
آیا اضافه وزن یا چاقی بر طول عمر پروتز لگن تاثیر دارد؟
بله، بیمار هرچقدر دچار اضافه وزن شدید باشد بدلیل اینکه فشار وارده بر روی مفصل بیشتر از حد نرمال است، طول عمر پروتز کاهش پیدا میکند. افرادی که لاغر هستند و یا وزن نرمال دارند اصلا نگران چنین موضوعی نباشند.
عوارض به تاخیر انداختن جراحی تعویض مفصل ران چیست؟
- تخریب شدیدتر مفصل: هر چقدر پروسهی درمان به تعویق بیفتد، شدت تخریب مفصل آسیبدیده بیشتر خواهد شد و جراحی هم پیچیدهتر خواهد بود.
- محدودیت حرکتی بیشتر و زندگی بدون تحرک: زمانیکه مفصل آسیب دیده درمان نشود، محدودیت حرکتی و درد شدید ناشی از تخریب مفصل باعث میشود که بیمار نتواند زندگی نرمال خود را ادامه دهد.
- پیشرفت شدید عوارضی مثل آرتروز: هرچقدر درمان عوارضی مانند آرتروز را به تاخیر بیندازید، شدت این عارضه و شدت تخریب مفصلها بیشتر خواهد شد، تا جاییکه دیگر نمیتوانید بصورت نرمال راه بروید و تحرک داشته باشید.
- زمان بهبودی طولانیتر: وقتی تخریب شدید اتفاق بیفتد طبیعتا جراحی هم پیچیدهتر و طولانیتر خواهد بود و زمان ریکاوری پس از جراحی هم نیاز به زمان بسیار بیشتری خواهد داشت.
- تخریب سایر مفاصل: زمانیکه مفصل لگن شما دچار آسیب شدید شده باشد این عوارض به مرور باعث میشود که سراستخوان ران شما دچار ریزش و تخریب شود. این ریزش باعث میشود که شما در حرکت دچار لنگش شوید و این لنگش به وجود آمده به مرور باعث انحراف ستونفقرات و آسیب به مفصل زانوی شما خواهد شد.
هزینههای جراحی تعویض مفصل ران چقدر است؟
مهمترین چالش بیماران برای تعویض مفصل لگن، هزینههای این جراحی است. معیارهایی وجود دارند که توسط آنها هزینههای این جراحی مشخص میگردد.
بر همین اساس عوامل موثر بر تعیین قیمت جراحی تعویض مفصل لگن عبارتاند از:
- تجربه، مهارت و دانش جراح
- نوع و جنس ایمپلنت یا پروتز
- شدت تخریب مفصل بیمار
- بیماریهای زمینهای بیمار
- وضعیت استخوان بیمار از نظر پوکی استخوان و ...
- تیم جراحی و تجهیزات اتاق عمل