آیا باید عفونت بعد از تعویض مفصل هیپ را جدی گرفت؟
هر نوع جراحی با خطراتی همراه است. در جراحی تعویض مفصل هیپ نیز خطراتی وجود دارد. بهطوریکه درصد بسیار کمی از بیمارانی که تعویض مفصل هیپ انجام میدهند، پس از جراحی دچار عفونت میشوند. عفونت پس از تعویض مفصل هیپ ممکن است در زخم یا در نواحی عمیق اطراف ایمپلنت رخ دهد. عفونت پس از تعویض مفصل هیپ ممکن است در بیمارستان، در خانه یا حتی سالها بعد از جراحی ایجاد شود.علت عفونت پس از تعویض مفصل هیپ چیست؟
متداولترین راههای ورود باکتری به بدن عبارتند از:- بریدگی پوست یا شکستگی
- درمانهای دندانپزشکی مانند درمان ریشه یا کشیدن دندان
- زخم ناشی از دیگر عملهای جراحی
- نقص سیستم ایمنی (مانند ابتلا به ایدز یا لنفوم)
- دیابت
- بیماری عروق محیطی (گردش خون ضعیف به دست و پا)
- درمانهای سرکوبکننده سیستم ایمنی (مانند شیمی درمانی یا کورتیکواستروئید)
- چاقی
چگونه میتوان از عفونت بعد از تعویض مفصل هیپ جلوگیری کرد؟
با تمام شدن عمل جراحی، احتمال انتقال عفونت از محیط اطراف به بدن کاهش مییابد. ولی خطر انتقال عفونت از طریق جریان خون همچنان وجود دارد. به همین دلیل بیمارانی که تعویض مفصل هیپ انجام دادهاند باید پیش از درمانهای تهاجمی مانند مراجعه به دندانپزشکی و کولونوسکوپی، آنتیبیوتیک مصرف کنند. زیرا چنین درمانهایی میتوانند باعث انتقال باکتری به جریان خون شوند. آنتیبیوتیک با کنترل شرایط، مانع گسترش عفونت در بدن میشود.اگر بیمار بعد از تعویض مفصل هیپ دچار عفونت شود، چه اتفاقی میافتد؟
در اثر گسترش عفونت به مفصل مصنوعی ممکن است با افزایش درد در این ناحیه، مجبور به برداشتن ایمپلنت شویم. متأسفانه در بیشتر موارد، حتی اگر با انجام جراحی مجدد، ایمپلنت به طور کامل شسته شود، باز هم برای از بین بردن کامل عفونت به برداشتن آن نیاز است. برای مشاهده خدمات دکتر افشین طاهری اعظم متخصص ارتوپدی، جراح هیپ و لگن، روی لینک آن کلیک کنید. همچنین برای دریافت اطلاعات تماس و تعیین وقت قبلی میتوانید روی "تماس با ما" کلیک کنید.۵
از ۵
۳۴ مشارکت کننده