نقش مهم بازتوانی بیمار بعد از جراحی
موفقیت جراحی تعویض مفصل هیپ به بازتوانی (فیزیوتراپی) بیمار بستگی دارد؛ هرچهقدر این مراحل بهتر و فعالانهتر انجام شود احتمال موفقیت عمل بالاتر میرود، بنابراین آن را جدی بگیرید. بازتوانی بلافاصله بعد از جراحی آغاز میشود. بیمار بعد از پشت سر گذاشتن جراحی، کار بازتوانی را با یک فیزیوتراپ آغاز میکند.
مسئله مهمی که در مراحل اول باید در نظر گرفته شود حرکت طبیعی مفصل ران و توانایی راه رفتن بیمار است. فیزیوتراپ برنامهای به شما میدهد که میتوانید آن را در منزل و یا سالن ورزش اجرا کنید. در طول اجرای این برنامه، به توصیههای فیزیوتراپ عمل کنید و به هیچ عنوان بیشتر از آن به مفصل تعویضشده و عضلات اطراف آن فشار وارد نکنید. زخمهای این عضلات باید بهمرور بهبود پیدا کنند و عضلات دوباره نیرومند شوند.
یکی از مشکلات رایج بعد از جراحی تعویض هیپ، در رفتگی مفصل مصنوعی است. از آنجایی که مفصل تعویضشده از مفصلهای طبیعی کوچکتر هستند و عضلات پا در اثر جراحی ضعیف شدهاند، این اتفاق دور از انتظار نیست. بعضی از حرکات احتمال در رفتن سر توپی استخوان از سوکت مفصل را بیشتر میکند؛ مانند چرخش پا به سمت خارج یا داخل و کشیدن زانو به سمت قفسه سینه.
چهار نکته برای رضایت بیشتر بعد از جراحی تعویض مفصل
- یک جراح باتجربه و ماهر انتخاب کنید
- وزن خود را کاهش دهید
- فیزیوتراپی و آمادگی جسمانی برای جراحی را از قبل از جراحی آغاز کنید.
- بازتوانی بعد از جراحی را جدی بگیرید.
از تجربه دیگران استفاده کنید
بیماران بسیاری تجربه خود در زمینه جراحی تعویض مفصل را در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشتهاند. کسانی که قصد دارند این جراحی را انجام دهند میتوانند به این طریق از تجربه دیگران استفاده کنند. گاهی این مطالب اطلاعات مفیدی را در اختیار افراد میدهند. در بین این موارد، هم افراد رضایتمند و هم ناراضی وجود دارند.
در این قسمت نظر بیمار عزیز را پس از درمان میشنوید:
برای مثال یکی از بیماران دکتر طاهری اعظم شرایط خود را اینگونه توصیف کرده است:
یک سال قبل جراحی آرتروپلاستی کامل مفصل هیپ انجام دادم و اکنون از این که موفق شدم سر کار خود بازگردم بسیار خوشحالم. یک سال پیش بهخاطر شکستگی ناحیه گردن استخوان ران ناچار شدم این جراحی را انجام دهم. اوایل بهخاطر سن پایینم در انجام این جراحی تردید داشتم، اما حالا بعد از یک سال تمرین میتوانم بدون کمک راه بروم و تمام فعالیتهای طبیعی را انجام دهم. جراحی تعویض کامل مفصل یکی از موفقیتآمیزترین جراحیها است؛ به شرط اینکه جراح خوبی انتخاب کنید و در نوع ایمپلنت استفاده شده نیز دقت و حساسیت داشته باشید.
تجربه عزیز عبدی در فتح اورست پس از تعویض مفصل لگن
آنهایی که رشته کوهنوردی را به صورت حرفهای دنبال میکنند، احتمالا اسم عزیز عبدی را شنیدهاند؛ کوهنوردی که به خاطر فعالیتهای خاصش در ایران و البته صعودهای بیشمار خارجیاش نامی شناختهشده است. با وجود این کمتر کسی میتواند تصور کند که عزیز عبدی در 63 سالگی خودش را مهیای صعود به اورست میکند.
در ویدئو زیر عزیز عبدی را در کنار دکتر طاهری اعظم مشاهده میکنید:
او بیش از 30 سال است که مشغول کوهنوردی است و آنطور که اطرافیانش مدعی هستند، عدد دقیقترش به 38 سال میرسد. میگویند بیش از 200 بار دماوند را فتح کرده و از جبهههای مختلف به این قله صعود کرده است.
نکته جالب صعود عزیز عبدی این است که او یکسال پس از جراحی تعویض مفصل ران توسط دکتر افشین طاهری اعظم این صعود را با موفقیت به پایان رسانده است.
او یک ماه بعد از عمل جراحی تعویض که داشته تمریناتش را از سر گرفته که این موضوع باعث شگفتی اطرافیانش شده است.
به غیر از این موارد، او تمرینات فشرده و بسیار سختی را با وجود سنوسال به نسبت زیادش به صورت روزانه انجام میدهد. دوچرخهسواری در تپههای ناهموار یکی از تمرینات روزمره او است. عنوان میشود که روزانه تقریبا دهها کیلومتر را رکاب میزند. بخش دیگر فعالیتهای تمرینی او مربوط به پیادهرویهای سنگین است. با این حال، شرایط سنی و عمل جراحی تعویض مفصل هیپ چپ که یک سال پیش انجام داده موضوعی نیست که بشود بهسادگی از کنارش گذشت.
جراحی تعویض مفصل ران (لگن) موفقترین جراحی قرن 21 نامیده شده است.
رضایت بیماران پس از عمل مفصل لگن
در این قسمت نظرات مراجعین محترم بعد از عمل لگن را باهم میشنویم. ویدئو اول مربوط به خانمی است که پس از دردهای زیاد و ناتوانی در نشستن عمل مفصل لگن انجام دادهاند:
رضایت بیمار 88 ساله پس از جراحی مفصل لگن و توانایی راه رفتن: