تهران، سعادت آباد، میدان کاج، سرو غربی، نرسیده به چهارراه شهرداری، پلاک 45​​​​​​​ طبقه دوم

En
Ar

|​​​​​​​

تماس با ما
دکتر طاهری اعظم

تکنیک های مقابله با آسیب استخوان و لق شدن مفصل

طبق مستندات علمی، جراحی تعویض مفصل لگن (Total Hip Arthroplasty, THA)، با موفقیت بالای 97 درصد در بیماران همراه است؛ برای رسیدن به درصد بالای موفقیت جراحی لگن، جرحان لگن در جراحی های خود، با حساسیت ها و دغدغه های بسیاری رو به رو هستند؛ آسیب استخوان و لق شدن مفصل مصنوعی از جمله دغدغه های بهترین جراح لگن است.

 استئولیز یا آسیب استخوان

آسیب استخوان، نتیجه یک فرایند بیولوژیکی است که خرده های مفصل، علت اصلی آن هستند. اگر خرده های مفصل در فضای مفصلی تجمع کنند، باعث ایجاد یک پاسخ التهابی توسط ماکروفاژها می شوند. این شرایط زمانی ایجاد می شود که خرده های مفصل بیش از حد باشند و کپسول مفصلی (پرده بافتی ضخیم و محکم کیسه مانندی که دور تا دور مفصل ران را دربر گرفته است) قادر به خارج کردن آن ها نباشد. این پاسخ التهابی در نهایت، به از دست رفتن استخوان و لق شدن مفصل منتهی می شود. در ابتدا تصور می شد ذرات حاصل از پروتزهای سیمانی مفصل لگن عامل ایجاد استئولیز هستند؛ اما مطالعات نشان داد خرده های غیرسیمانی مفصل نیز می توانند باعث تحلیل رفتن استخوان شوند. استئولیز یا آسیب دیدگی استخوان، از لحاظ رادیوگرافی به دو نوع استئولیز خطی (linear) و استئولیز گسترشی (expansile) تقسیم می شود.

کاهش آسیب استخوان با روش های پیشرفته جراحی لگن

فرایند استئولیز پس از جراحی تعویض مفصل لگن، به مهارت جراح ارتوپد و نیز روش جراحی لگن بستگی دارد. هر یک از انواع پروتزهای مفصل لگن ویژگی های منحصربه فردی دارند که آن ها را برای بیماران خاصی مناسب می کند. جراح لگن با توجه به تجربه و مهارت خود، از تکنیک های پیشرفته و پروتزهای جدیدتر، برای موفقیت جراحی لگن و کسب رضایت بیماران بهره می گیرد. پروتز مفصل لگن دارای دو بخش اصلی است: ساقه مفصل و بخش بخش توپی سر مفصل. ساقه مفصل اهمیت بالایی در خطر ایجاد استئولیز دارد. استفاده از پروتزهای سیمانی خطر ایجاد استئولیز را افزایش می دهد؛ اما با به کارگیری تکنیک های پیشرفته می توان خطر استئولیز را در پروتزهای سیمانی کاهش داد؛ روش های زیر برخی از این تکنیک ها هستند:

  • استفاده از محدودکننده سیمان (یک قطعه‌ی توخالی دندانه‌ دار که در جراحی مفصل زانو و ران به کار می رود و از نشت سیمان استخوانی جلوگیری می کند)
  • دبریدمان با دستگاه پالس لاواژ (pulsatile lavage) برای خارج کردن ذرات دبری
  • تزریق اپی نفرین جهت انعقاد سطح اندواستئومی (اندواستئوم پرده نازكي است که پوشش حفره استخوان ها را مي پوشاند)
  • تزریق سیمان استخوانی

افزایش خطر آسیب استخوان و لق شدن مفصل مصنوعی در اثر استفاده از پروتزهای سیمانی مفصل لگن، باعث ایجاد پروتزهای غیر سیمانی شد.

منبع

http://www.medscape.com/viewarticle/421538      

۵
از ۵
۲۸ مشارکت کننده

نوشته‌های ویژه

آخرین نوشته‌ها