احتیاطات بعد از جراحی مفصل لگنجراح از روشهای مختلفی برای جراحی مفصل لگن بهره میبرد. در نتیجه احتیاطات پس از جراحی مفصل لگن به نظر جراح و نوع جراحی بستگی دارد. بیمار پس ترخیص برای رفتن به خانه به کمک خانواده یا دوستان نیاز دارد و باید از قبل با آنها هماهنگ کند، زیرا ۶-۳ هفته پس از جراحی مفصل لگن اجازه رانندگی ندارد. همچنین بیمار در انجام کارهای خانه مانند خرید، آشپزی، گردگیری و ... تا ۲-۱ هفته پس از جراحی مفصل لگن به کمک نیاز دارد.
شدت فعالیت پس از جراحی مفصل لگنپس از جراحی مفصل لگن از فعالیتهایی که کشش زیادی روی ناحیه جراحی اعمال میکنند بپرهیزید و به هیچ عنوان بدون کمک از پله استفاده نکنید. اگر هنگام فعالیت، احساس درد داشتید، فعالیت خود را متوقف کنید و به شکل دیگری آن را انجام دهید. در حقیقت پس از جراحی مفصل لگن اجازه دهید “درد” راهنمای شما در نحوه اجرا و شدت فعالیتها باشد.
دقت کنید که فعالیت فیزیکی یکی از پایههای اساسی بهبود پس از جراحی مفصل لگن است. فیزیوتراپیست برای استحکام مفصل لگن ورزشهای خاصی را به شما آموزش میدهد. پیادهروی تدریجی روزانه (پیادهروی از کم به زیاد) و کارهای روزانه داخل خانه از دیگر فعالیتهایی هستند که برای تقویت مفصل لگن و افزایش تحرک پس از جراحی مفصل لگن توصیه میشوند. با انجام این فعالیتها باید ۶-۳ هفته پس از جراحی مفصل لگن قادر باشید اکثر فعالیتهای روزانه خود را از سر گیرید.
تحمل وزنپس از جراحی مفصل لگن باید برای راه رفتن از عصا یا واکر استفاده کنید. وزنی که موقع ایستادن
یا راه رفتن میتوانید تحمل کنید به نوع جراحی مفصل لگن و دستور پزشک بستگی دارد.
تحمل وزن بدون فشار روی انگشتان پا
اکثر بیماران پس از جراحی مفصل لگن به روش همی آرتروپلاستی غیرسیمانی یا جراحی با استفاده از صفحه فلزی و پین، به مدت ۶ هفته باید از عصا و واکر استفاده کرده و وزن خود را روی پا وارد نکنند. در این مدت بیمار تنها برای حفظ تعادل میتواند انگشتان پا را روی زمین قرار دهد، بدون آنکه فشاری روی آنها وارد شود.
تحمل راحت وزن
بیمار پس از جراحی مفصل لگن به روش همی آرتروپلاستی سیمانی یا پیچ فشاری میتواند هنگام ایستادن و راه رفتن با راحتی بیشتری وزن خود را روی پا قرار دهد.
اگر میخواهید در مورد
تعویض مفصل لگن مطالعه کنید روی لینک آن کلیک کنید. همچنین میتوانید برای مشاوره با ما در
تماس باشید.