تهران، سعادت آباد، میدان کاج، سرو غربی، نرسیده به چهارراه شهرداری، پلاک 45​​​​​​​ طبقه دوم

En
Ar

|​​​​​​​

تماس با ما
دکتر طاهری اعظم

فرار از عفونت مفصل مصنوعی با تدابیر جراح لگن ماهر

جراحی تعویض مفصل زانو و ران، از جراحی های بسیار رایج و موفق به شمار می روند. بیشتر بیماران پس از تعویض مفصل، از درد مفصل رها می شوند و به زندگی عادی و پربار خود بازمی گردند.

عمر مفصل مصنوعی ران چه قدر است؟

در بیشتر موارد، مفصل لگن مصنوعی، تا پایان عمر بیمار عملکرد عادی و مناسب دارد. 15 تا 20 سال عمر مفید مفصل لگن مصنوعی، نتیجه عالی و موفقیت آمیزی است که توسط جراح لگن ماهر و استفاده از ایمپلنت های جدید مفصل لگن امکان پذیر شده است؛ بر اساس مطالعات صورت گرفته، 90 درصد پروتزهای جراحی لگن، تا آخر عمر بیمار عملکرد طبیعی دارند. برخی از عوامل، عمر مفید مفصل مصنوعی لگن را تحت تأثیر قرار می دهند؛ عواملی مانند تصادفات، شکستگی های لگن و زانو و عفونت های طولانی مدت. به طور کلی عمر مفید مفصل لگن مصنوعی، به عوامل زیر بستگی دارد:

جاگذاری اشتباه و رعایت نکردن جهت صحیح اجزای مفصل مصنوعی، به طور مستقیم روی عمر مفصل مصنوعی لگن تأثیر دارد. به همین خاطر روی نقش مهم مهارت جراح ارتوپد در موفقیت جراحی لگن، تأکید می شود. عفونت مفصل لگن، از جمله مشکلاتی است که در اثر عوامل محیطی، سهل انگاری بیمار یا مشکلات زمینه ای ایجاد می شود و بیمار، سختی های بسیاری را متحمل می شود. عفونت مفصل لگن از جمله عواملی است که عمر مفید مفصل مصنوعی لگن را تحت تأثیر قرار می دهد و انجام جراحی مجدد لگن را ضروری می کند.

عفونت مفصل مصنوعی

درصد اندکی از بیماران بعد از جراحی لگن و زانو، دچار عفونت مفصل مصنوعی می شوند. عفونت مفصل مصنوعی، ممکن است در زخم جراحی یا لایه های زیرین اطراف مفصل مصنوعی رخ دهد. عفونت مفصل مصنوعی ممکن است در زمان بستری بیمار در بیمارستان یا در منزل و حتی سال ها بعد از جراحی، ایجاد شود. هر نوع عفونتی در بدن، ممکن است به مفصل مصنوعی منتقل شود. این عفونت ها از نوع عفونت باکتریایی هستند. هرچند باکتری های زیادی در دستگاه گوارش بدن و در سطح پوست وجود دارند، اما سیستم ایمنی بدن جلوی ایجاد عفونت توسط این باکتری ها را می گیرد. از آنجایی که مفصل مصنوعی از جنس فلز یا پلاستیک است، در صورتی که باکتری روی آن استقرار پیدا کند، حذف آن توسط سیستم یمنی بدن کار دشواری است.

 علل ایجاد عفونت مفصل مصنوعی

راه هایی که باکتری ها از طریق آن وارد بدن می شوند شامل زخم ها و شکاف های سطح پوست، جراحی های دندانپزشکی و زخم های حاصل از سایر جراحی ها است. برخی از بیماران در خطر بالایی از لحاظ ابتلا به عفونت قرار دارند؛ عواملی که خطر عفونت مفصل لگن و زانو را پس از جراحی افزایش می دهند، شامل موارد زیر هستند:

  • بیماری های نقص سیستم ایمنی (بیماری هایی مانند HIV و لنفوم)
  • دیابت
  • بیماری های عروق محیطی بدن (گردش خون ضعیف در دست ها و پاها)
  • درمان هایی که موجب سرکوب سیستم ایمنی بدن می شود (مانند شیمی درمانی و مصرف داروهای کورتنی)
  • چاقی

علائم عفونت مفصل مصنوعی

  • احساس درد و سفتی ناگهانی بعد از جراحی تعویض مفصل
  • ورم مفصل مصنوعی
  • گرما و قرمزی اطراف زخم
  • ترشحات غیرطبیعی از زخم
  • تعریق و تب و لرز

منابع

http://www.hipandknee.com/hip-surgery/life-with-an-artificial-hip/ http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=A00629

۵
از ۵
۳۳ مشارکت کننده

نوشته‌های ویژه

آخرین نوشته‌ها