علل درد مفصل ران در زنان
مانند دیگر دردهای مزمن، زنان بیشتر از مردان تجربه چنین دردهایی را دارند. از آنجایی که درد مفصل ران علت های متفاوتی می تواند داشته باشد، تشخیص علت دقیق درد کمک شایانی به درمان بهتر آن خواهد کرد. شایعترین علل درد لگن و ران در زنان عبارت است از:
آرتروز
شایعترین علت درد مزمن لگن در زنان آرتروز است. مخصوصاً آرتروز استخوانی، سایش و پارگی که در بسیاری افراد با افزایش سن ایجاد می شود. دردهای آرتروز اغلب در قسمت جلوی ران یا کشاله ران احساس می شوند و به دلیل سفتی حرکت مفصل و تورم آن است.
شکستگی
شکستگی لگن در زنان مسن بسیار رایج است. بهویژه کسانی که مبتلا به پوکی استخوان هستند. نشانه شکستگی لگن این است که وقتی روی پای خود ایستادهاید احساس درد دارید.
التهاب تاندون و بورس
بسیاری از تاندون ها، در محل اتصال ماهیچه ها به مفصل ران به راحتی ممکن است ملتهب شده و ایجاد درد کنند. چنانچه فعالیت جسمی شدید داشته باشید یا به صورت نادرست ورزش کنید دچار التهاب تاندون ها و بورس های مفصل ران می شوید. این یکی از شایع ترین مشکلات در ورزشکارانی است که با کفش نامناسب راه می روند یا می دوند.
فتق
در ناحیه ران، گاهی فتق فمورال و کشاله ران که به عنوان فتق ورزشی شناخته می شوند، در ورزشکاران دیده میشود اما زنان باردار نیز به دلیل فشار اضافه به دیواره شکم و ناحیه پایین تنه مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
بیماریهای زنان
درد مفصل ران در زنان می تواند مربوط به بیماری های زنان و عفونت های لگنی باشد. یک خانم باید توجه داشته باشد که علاوه بر آرتروز، التهاب تاندون و بورس و یا افزایش سن و وزن، درد مفصل ران ممکن است ناشی از یک بیماری زنان باشد.
آرتریت روماتوئید
در رماتیسم پوشش داخلی مفصل ملتهب می شود. این التهاب باعث انتشار مواد شیمیایی می شود که به غضروف آسیب زده و ایجاد درد میکند.
نکروز آواسکولار
یک آسیب جدی در لگن و ران مثل ضربه یا شکستگی ممکن است باعث ایجاد یک ساییدگی استخوانی یا نکروز شود که به آن نکروز آواسکولار می گویند. چنانچه ضربه ای شدید در ناحیه لگن یا ران جریان خون را به توپی سر استخوان ران قطع کند، استخوان شروع به زوال می کند، در نتیجه غضروف مفصل تخریب می شود و تولید درد می کند.
پوکی استخوان
استخوان در بدن شما یک بافت زنده بوده و مدام در حال جذب و جایگزین شدن است. هنگامی که به علت بیماری، کمبود کلسیم یا کهولت سن میزان جذب استخوان بیشتر از جایگزینی آن باشد فرد دچار پوکی استخوان میشود. استخوان پوک شده بسیار ضعیف بوده و بیشتر در معرض خطر شکستگی و یا نکروز قرار دارد. پوکی استخوان در زنان بهویژه زنان باردار یا یائسه بسیار شایع بوده و بسیاری از زنان از درد ناحیه لگن و ران به علت پوکی استخوان رنج می برند. یک خبر خوب این است که: بیماری ورم مفاصل و پوکی استخوان به روش های غیر جراحی مثل دارو، تغذیه، تغییر در شیوه زندگی و ورزش مناسب قابل درمان است. به سادگی می توان با ورزش کردن و تغییر در شیوه راه رفتن از درد خود بکاهید. چنان چه هیچ یک از این موارد کار ساز نبودند آخرین گزینه درمانی جراحی و تعویض مفصل است که تشخیص این مهم به عهده پزشک و جراح شماست.